ua en ru

Кабмін скасував субсидії споживачам газу без лічильників

Кабмін скасував субсидії споживачам газу без лічильників Ілюстративне фото (pixabay.com)

Уряд намагається стимулювати встановлення лічильників газу

Кабінет міністрів України на засіданні 22 серпня скасував субсидії споживачам без лічильників газу. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Відзначимо, в Україні надаються субсидії населенню в межах соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Відповідні нормативи споживання встановлені постановою Кабміну від 6 серпня 2014 № 409, але при цьому на сьогодні фактично відсутні стимули встановлювати лічильники природного газу.

Для стимулювання населення до встановлення лічильників Кабмін з 1 жовтня скасовує пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу в раніше встановлених обсягах соціальних нормативів. Це поширюється на споживачів, які не встановили лічильники самостійно, а також за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільчих систем.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що близько половині субсидіантів ще не перепризначили субсидії на 2019 рік.

У липні РБК-Україна повідомляло, що Міненерго ініціює збільшення норми споживання газу в будинках без лічильників.