ua en ru

Українці відтягують переоформлення субсидій, - Мінсоцполітики

Українці відтягують переоформлення субсидій, - Мінсоцполітики Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Половина субсидіантів ще не перепризначила субсидії на наступний рік

Близько половини субсидіантів ще не перепризначили субсидії на 2019 рік. Про це повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, передає прес-служба Мінсоцполітики.

У відомстві зазначили, що пожвавлення відбувається ближче до жовтня, оскільки наближається опалювальний сезон.

"Процес призначення житлових субсидій на новий рік, який проводився органами соціального захисту населення у травні 2018 року, дозволив автоматом перепризначити допомогу 2,6 мільйонам українських сімей. Решті субсидіантів потрібно було повторно звернутися із заявою і декларацією про доходи. Але громадяни не спішать подавати документи, чекаючи опалювального сезону", - сказав Рева.

За його словами, субсидії мають сезонність, тому в літній період, коли опалення немає, кількість домогосподарств, яким потрібна допомога в оплаті житлово-комунальних послуг різко зменшується.

"Якщо порівнювати літо минулого і цього року, то динаміка з призначенням житлових субсидій приблизно така ж. Більш жвавим процес стає з наближенням жовтня, тоді управління соціального захисту населення в тиждень обробляють більше 100 тисяч заяв", - розповів міністр.

Рева порекомендував українцям, яким потрібна допомога, не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз, навіть якщо на літо субсидію не призначать.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні виявили близько 50 тис. підозрілих одержувачів субсидій.