ua en ru

Кабмін скасував процедуру погодження відчуження та передачі об'єктів держвласності з прем'єром і першим віце-прем'єром

Кабінет міністрів України скасував процедуру погодження відчуження та передачі об'єктів державної власності з прем'єр-міністром і першим віце-прем'єр-міністром.

Кабінет міністрів України скасував процедуру погодження відчуження та передачі об'єктів державної власності з прем'єр-міністром і першим віце-прем'єр-міністром. Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабміну.

"Втратило чинність рішення попереднього Уряду від 7 липня 2010 року, яким було передбачено, що міністерства та інші суб'єкти управління повинні погоджувати з прем'єр-міністром або першим віце-прем'єр-міністром рішення щодо відчуження (або наданні згоди на відчуження) майна підприємств і передачі об'єктів державної власності із сфери управління одного органу до іншого", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, повноваження прем'єра і першого віце-прем'єра визначені Законом України "Про Кабінет міністрів України", положення якого не наділяють цих посадових осіб повноваженнями щодо погодження рішень про відчуження майна та передачі із сфери управління одного суб'єкта управління до сфери управління іншого.