ua en ru

Кабмін звільнив отримувачів гуманітарних вантажів від сплати за зберігання на складах митниці до 1 липня 2014 р

Кабінет міністрів Україні звільнив до 1 липня 2014 р. від сплати за зберігання на складах митних органів вантажів, що визнано гуманітарною допомогою.

Кабінет міністрів Україні звільнив до 1 липня 2014 р. від сплати за зберігання на складах митних органів вантажів, що визнано гуманітарною допомогою. Відповідні зміни до розпорядження уряд ухвалив 27 травня 2014 р. на своєму засіданні, повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Як повідомляється, дане рішення зумовлене ситуацією, що склалася з середини 2013 р., коли вантажі довгий час не визнавалися гуманітарною допомогою, а їх власникам весь цей час нараховувалася плата за зберігання на складах.

"В численних зверненнях громадські організації, благодійні фонди зазначають, що незважаючи на визнання ще в кінці лютого цього року вантажів гуманітарною допомогою, вони не можуть їх отримати, оскільки не мають коштів для здійснення проплати за їх зберігання", - зазначила міністр соціальної політики Людмила Денісова.

"Усвідомлюючи, що заручниками такої ситуації стали найнезахищеніші наші громадяни, яким і направлялася ця допомога, а це інваліди, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні родини, та інші, уряд звільнив отримувачів "гуманітарки" від сплати за зберігання на складах митниці", - підсумувала міністр.

Нагадаємо, 14 січня 2014 р. на своєму засіданні Кабмін звільнив гуманітарні вантажі, які вимушено залишаються на складах органів доходів і зборів понад нормативно встановлені терміни через затримку у розгляді питань про визнання їх гуманітарною допомогою, від сплати за зберігання за цей період.

Зокрема, прийняте урядом розпорядження передбачало, що до терміну зберігання на складах органів доходів і зборів товарів і вантажів, визнаних гуманітарною допомогою, не буде включатися період з дня, коли функції спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги були передані від комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабміні до Мінсоцполітики (2 грудня 2012 р.), до 11-го дня після дати набрання чинності розпорядження.