ua en ru

Кабмін опублікував звіт про свою роботу за 2015

Кабмін опублікував звіт про свою роботу за 2015 Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

У звіті міститься стан виконання Програми уряду

Кабінет міністрів України сьогодні, 15 грудня 2015 року, оприлюднив звіт за результатами своєї роботи за 2015 рік. Презентація опублікована на урядовому порталі.

У презентації містяться дані про суверенний рейтинг України від міжнародних рейтингових агентств, прогноз ВВП на наступний рік, а також економічні показники.

В опублікованому звіті також міститься стан виконання Програми уряду. Примітно, що жоден з пунктів програми поки що не виконано на 100%.

Також у звіті містяться дані про нову політику безпеки, державне управління, економіку, протидію корупції, продовольство, енергозалежность, соціальну сферу, культуру та міжнародну допомогу.

Нагадаємо, в ході звіту щодо діяльності Кабміну прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що не тримається за крісло глави уряду України.

Крім того, Яценюк розповів про цілі Кабміну на 2016 рік. Зокрема, озвучив 7 основних напрямів роботи уряду в наступному році.

"Перше - це освітня реформа - це реформа в першу чергу середньої освіти як базової освіти... Друге, медицина... Я визнаю перед вами, що в реформі медицини 2015 року було зроблено дуже мало. І це наша спільна відповідальність, в першу чергу, звичайно, уряду України", - розповів Яценюк.

Крім того, він визначив такі цілі уряду:

  1. приватизація;
  2. нові податкові правила та нова податкова політика;
  3. продовження процесу децентралізації;
  4. угода про зону вільної торгівлі з Європейським союзом та запровадження
  5. безвізового режиму;
  6. завершення судової реформи в Україні.