ua en ru

Уряд визначив завдання державного Укрексімбанку на чотири роки

Уряд визначив завдання державного Укрексімбанку на чотири роки Фото: Кабмін (Віталій Носач, РБК-Україна)

Банк повинен сприяти конкурентоспроможності українського бізнесу на світових ринках

Кабінет міністрів України ухвалив основні напрями діяльності АТ "Державний експортно-імпортний банк України" (Укрексімбанк) на 2020-2024 роки. Передбачено, що Укрексімбанк це переважно корпоративний банк, орієнтований на фінансування експортно-імпортних операцій з частковою присутністю в роздрібному секторі.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 16 вересня, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Як зазначається в повідомленні, основні напрями діяльності Укрексімбанку на 2020-2024 роки передбачають, що місія банку буде полягати у створенні та розбудові доступної інфраструктури кредитних інструментів. Передбачається урахування специфіки експортної та експортно-орієнтованої діяльності. Ціллю є підвищення конкурентоспроможності українського бізнесу на світових ринках.

"Така модель забезпечить його належне функціонування та буде сприяти ефективному управлінню державним банком, захисту прав вкладників, кредиторів, держави як акціонера та стане підґрунтям для розробки стратегії його подальшого розвитку", - наголосили в Мінфіні.

Нагадаємо, засадами стратегічного реформування державного банківського сектору, що схвалені урядом 2 вересня 2020 року, визначено бізнес-моделі окремо по кожному банку державного сектору. Передбачено, що Укрексімбанк це переважно корпоративний банк, орієнтований на фінансування експортно-імпортних операцій з частковою присутністю в роздрібному секторі.

Як повідомляло РБК-Україна, чотири банки державного сектора в першому півріччі 2020 року отримали прибуток у розмірі 16,15 млрд грн. Це на 17% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року (19,55 млрд грн). Укрексімбанк отримав 1,917 млрд грн збитку.