ua en ru

Кабмін обмежив максимальну суму винагороди держвиконавцям

Кабмін обмежив максимальну суму винагороди держвиконавцям Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Кабмін реформував систему оплати праці для державних і приватних виконавців

Кабінет міністрів України обмежив максимальну суму винагороди державним виконавцям і розміри основної винагороди приватного виконавця. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми реформували, зокрема, і виконавчу службу, ввели інститут приватних виконавців. Зараз вони вже найближчим часом починають працювати. А також реформували систему оплати праці, ввели заохочення у відсотках від суми, яка була стягнута. І так сталося, що за ці 9 місяців втричі збільшилася кількість виконавчих проваджень, які були завершені", - сказав заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов.

За його словами, в той же час так сталося, що деякі виконавці, які найбільше виконали виробництв, отримали дуже високі винагороди.

Крім того, Кабінет міністрів затвердив порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Рішення було прийнято без обговорення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін надав Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших дій, доступ до інформації про перетин кордону.