ua en ru

Кабмін схвалив проект постанови щодо регулювання виробництва цукру

Кабмін схвалив проект постанови щодо регулювання виробництва цукру Фото: Кабінет міністрів України

Уряд щорічно встановлює мінімальні ціни на цукор

Кабінет міністрів України на засіданні уряду схвалив проект постанови "Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2016 р. до 1 вересня 2017 року". Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Відповідним проектом пропонується установити граничний розмір квоти поставки цукру на внутрішній ринок (квота "А") у період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року (без урахування тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь) в обсязі 1670 тис. тонн. Затвердити мінімальні ціни на цукрові буряки та цукор, квоти його поставки на внутрішній ринок на період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року на рівні відповідно 616,99 грн та 9078,87 грн за 1 тонну (без урахування ПДВ)", - пояснила чиновниця.

За словами Ковальової, уряд на виконання вимог закону "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" щорічно встановлює мінімальні ціни на цукор, розмір яких розраховується науковими установами, виходячи із ситуації, яка складається на ринку цукру.

Зазначається, що при розрахунку цін обов'язково враховується собівартість виробництва цукру та мінімальний рівень рентабельності. Мінімальна ціна встановлюється з метою недопущення падіння рівня цін на цукор до рівня, нижчого за собівартість продукції. Встановлена у 2016-2017 маркетинговому році ціна на цукор значно нижча ринкової, яка склалася на даний час на ринку.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив розширений список заборонених до реалізації товарів з РФ в Україні.