ua en ru

Кабмін схвалив приватизацію УБРР

Кабмін схвалив приватизацію УБРР Фото: Мінфін

Це перший крок на шляху приватизації банку

Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Міністерства фінансів про приватизацію "Українського банку реконструкції і розвитку (УБРР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінфіну.

"Кабінет Міністрів підтримав пропозицію Міністерства фінансів про необхідність приватизації АКЦІОНЕРНОГО товариства "Український банк реконструкції та розвитку (УБРР). Рішення про включення УБРР у перелік об'єктів державної власності, які підлягають приватизації в 2015 році, було прийнято Кабінетом Міністрів на засіданні 12 травня", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що схвалення цього рішення урядом - перший крок до приватизації цього банку.

Продаж банку має відбутися згідно з "Законом про приватизацію державного майна".

Зазначимо, банк був створений згідно з постановою Кабінету міністрів №655 від 5 березня 2003 р. У ньому працює 33 особи. УБРР займає 166 місце в рейтингу банків за розміром активів. Частка держави в банку становить 99,9945%.

Банк має письмовий дозвіл Національного банку України на право здійснення окремих операцій з іноземною валютою і цінними паперами, три ліцензії Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльності з торгівлі цінними паперами (брокерської діяльності; андеррайтингу; дилерської діяльності).

Нагадаємо, на початку березня Мінфін призначив головою Спостережної ради "Українського банку реконструкції і розвитку" Артема Шевалева - заступника міністра фінансів України з питань європейської інтеграції.