ua en ru

Кабмін схвалив порядок використання коштів ДСНС на підвищення обороноздатності

Кабмін схвалив порядок використання коштів ДСНС на підвищення обороноздатності Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України схвалив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті Державній службі з надзвичайних ситуацій на здійснення заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави. Про це свідчить постанова №764 від 26 жовтня, опублікована на урядовому порталі.

Так, Кабмін визначив механізм використання конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного і пов'язаного з корупцією правопорушення.

Документом визначено, що головним розпорядником бюджетних коштів є Міністерство внутрішніх справ, а відповідальним виконавцем бюджетної програми - ДСНС. При цьому розпорядниками коштів нижчого рівня є бюджетні установи, які визначаються ДСНС.

Зокрема, ці кошти передбачені в держбюджеті на підвищення обороноздатності та безпеки держави, зокрема шляхом технічного переоснащення підрозділів служби, а саме мова йде про придбання сучасних спеціальних аварійно-рятувальних машин, вантажопідйомної і землерийної техніки для виконання завдань в районі проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для Адміністрації Державної прикордонної служби на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави.