ua en ru

Кабмін схвалив концепцію програми забезпечення пожежної безпеки на 2011-2015 рр. з фінансуванням у 812 млн грн

Кабінет міністрів України схвалив концепцію Державної цільової соціальної програми забезпечення пожежної безпеки на 2011-2015 рр. з орієнтовним обсягом фінансування у 812 млн 008,9 тис. грн. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 29 грудня 2010 р. № 2348-р.
Метою програми є забезпечення захисту населення та національної економіки від пожеж, підвищення рівня протипожежного захисту, розроблення заходів пожежної безпеки та створення сприятливих умов для реалізації державної політики у сфері пожежної безпеки.
Згідно концепції, розв'язання проблеми забезпечення пожежної безпеки полягає у комплексному, поетапному вирішенні проблемних питань у сфері пожежної безпеки шляхом впровадження організаційних засад функціонування системи протипожежного захисту на всіх рівнях, підвищення ефективності управління з боку органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань забезпечення пожежної безпеки, зміцнення законодавчої, нормативно-правової, науково-технічної і ресурсної бази, що сприятиме підвищенню рівня пожежної безпеки в населених пунктах та на об'єктах.
У рамках виконання програми передбачається здійснити заходи за такими пріоритетними напрямами: підвищення ефективності управління та діяльності із запобігання виникненню пожеж та організації пожежогасіння; забезпечення належного рівня протипожежного захисту промислового сектору національної економіки; підвищення рівня захищеності сільських населених пунктів та об'єктів аграрного сектору економіки; забезпечення пожежної безпеки будинків підвищеної поверховості, висотних будинків та інших об'єктів.
Програму передбачається виконувати у два етапи. На першому етапі (2011-2012 рр.) планується шляхом удосконалення законодавчої і нормативно-правової бази у сфері пожежної безпеки запровадити додаткові принципово нові механізми реалізації державної політики у зазначеній сфері, що в подальшому за умови належного фінансування на другому етапі (2013-2015 рр.) сприятиме виконанню завдань та здійсненню заходів програми.
Фінансування програми планується здійснювати за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, а також інших передбачених законом джерел. Орієнтовний обсяг фінансування програми становить 812 млн 008,9 тис. грн, у тому числі за рахунок державного бюджету - 236 млн 789 тис., місцевих бюджетів - 575 млн 219,9 тис. грн.
Міністерству надзвичайних ситуацій разом із заінтересованими органами виконавчої влади доручено розробити до 1 червня 2011 р. проект програми та подати його на розгляд Кабінету міністрів України.