ua en ru

Кабмін може зобов'язати "Нафтогаз" укласти договір про реструктуризацію боргу ОПЗ

Кабмін може зобов'язати "Нафтогаз" укласти договір про реструктуризацію боргу ОПЗ Фото: Кабінет міністрів України (РБК-Україна)

У Кабміні сьогодні можуть прийняти рішення щодо боргу Одеського припортового заводу

Кабінет міністрів України може зобов'язати НАК "Нафтогаз України" реструктуризувати 1,5 млрд гривень боргу Одеського припортового заводу. Відповідний пункт міститься в порядку денному засідання урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності.

Зокрема, в Кабміні сьогодні розглянуть зміни до урядової постанови від 28 грудня 2016 року, яким було припинено роботу ОПЗ. За даними "Наші гроші", Фонд державного майна пропонує схвалити реструктуризацію боргу заводу за спожитий в 2016 році газ на два роки без сплати відсотків. Борг пропонується виплачувати щомісяця рівними частинами.

Відзначимо, в урядовій постанові також йшлося про реструктуризацію, однак "Нафтогаз" намагався через суд стягнути з ОПЗ 1,47 млрд гривень боргу і 179 млн гривень штрафу. Крім того, в компанії заявляли, що "Нафтогаз" не влаштовує відстрочка по боргу без сплати відсотків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" програв суд щодо арешту рахунків ОПЗ.