ua en ru

Кабмін зобов'язав держреєстраторів перевіряти достовірність судових рішень заявників

Кабмін зобов'язав держреєстраторів перевіряти достовірність судових рішень заявників Фото: Павло Петренко

У разі відсутності відповідного рішення у реєстрі, реєстраційні дії не здійснюватимуться

Кабінет міністрів України схвалив постанову, відповідно до якої зобов'язав державних реєстраторів перевіряти достовірність судових рішень заявників на реєстрацію у судовому реєстрі. Про це сьогодні на засідання уряду заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зобов'язуємо усіх державних реєстраторів без виключення перевіряти рішення судів, які подаються заявниками на реєстрацію у Єдиному державному реєстрі правових рішень", - заявив Петренко.

За його словами, у разі відсутності відповідного рішення у судовому реєстрі, реєстраційні дії не здійснюватимуться. Такий крок направлений на боротьбу з рейдерськими захопленнями майна через підробні судові рішення.

"Тільки з початку року через адмінпроцедуру Міністерство юстиції зберегло, фактично врятувало, для наших інвесторів майна на 100 мільярдів гривень", - додав Петренко.

За словами міністра наразі Нацполіція співпрацює з Мін'юстом в режимі он-лайн щодо усіх зафіксованих фактів рейдерства.

"Сьогодні ми передаємо так само нашим колегам з Антикорупційного бюро всі матеріали - це фактично ті кейси, де ми зберегли власність, у тому числі іноземних інвесторів, американських, європейських, від рейдерських захоплень", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін дозволив ProZorro перевіряти учасників тендерів.