ua en ru

Кабмін оприлюднив текст законопроекту щодо змін в адмініструванні ПДВ в зоні АТО

Кабмін оприлюднив текст законопроекту щодо змін в адмініструванні ПДВ в зоні АТО Фото: Кабмін

Для руйнування неправомірних фінансових схем має бути вжитий ряд додаткових заходів

Кабінет міністрів України зареєстрував для подальшого розгляду Верховною Радою України проект закону № 3045 "Про внесення зміни до підрозділу 10 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування податку на додану вартість на території проведення антитерористичної операції" від 7 вересня 2015 року. Текст проекту закону розміщено на офіційному сайті ВРУ.

"Необхідність прийняття законопроекту викликана загрозами національній економіці та необхідністю боротьби з виникненням схем з оформлення фіктивних податкових кредитів платниками податків, які використовували у діяльності суб'єктів господарювання місцезнаходженням (місцем проживання) яких є територія проведення антитерористичної операції" - говориться в тексті пояснювальної записки.

Законопроект має на меті задіяти додаткові тимчасові заходи "для руйнування схем з оформлення фіктивних кредитів і незаконного відшкодування ПДВ".

Законопроектом пропонується "на період проведення антитерористичної операції для платників податків місцезнаходженням (місцем проживання) яких є тимчасово окупована територія не здійснювати добровільної та обов'язкової реєстрації платниками податку на додану вартість.

Крім того, пропонується передбачити додаткові підстави анулювання реєстрації платниками податку на додану вартість".

Нагадаємо, раніше від джерела в Кабміні РБК-Україна повідомляло про попереднє схвалення цього законопроекту на засіданні Кабміну. Крім того уряд планував скасувати ПДВ на ввезення передавальної телеапаратури для зони АТО до 1 січня 2016 року. Також відмітимо, нещодавно СБУ припинила відшкодування ПДВ компаніям Ахметова.