ua en ru

Кабмін схвалив зміна в адмініструванні ПДВ в зоні АТО

Кабмін схвалив зміна в адмініструванні ПДВ в зоні АТО Фото: Кабмін

Уряд на засіданні схвалив податкові зміни

Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні схвалив законопроект про внесення зміни до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей адміністрування податку на додану вартість (ПДВ) на території проведення антитерористичної операції. Про це РБК-Україна повідомило джерело в Кабміні.

Нагадаємо, Кабмін вирішив виводити вугілля із зони АТО через Російську Федерацію. При цьому, як раніше повідомлялось в матеріалі РБК-Україна, вивіз вугілля з зони АТО через територію Росії буде здійснюватися без сплати мита та податку на додану вартість (ПДВ).

Прикордонний і митний контроль буде здійснюватися на підставі залізничних накладних і "без використання методів нетарифного регулювання під час ввезення вугілля на територію України", тобто, без сплати мит і ПДВ.

При цьому вивіз вугілля буде здійснюватися тільки з тих видобувних підприємств, які зареєстровані або перебувають на обліку, як платники податків в територіальних органах ГФС, розташованих у підконтрольних владі населених пунктах.