ua en ru

Кабмін не висував конкретних пропозицій ТНК-ВР щодо переробки нафти на Лисичанському НПЗ, - Герман Хан

Уряд України не висував конкретних пропозицій ТНК-ВР щодо переробки нафти на Лисичанському НПЗ. Про це в ході прес-конференції заявив виконавчий директор ТНК-ВР Герман Хан, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми говорили про те, що є така ідея. Ми сказали, що по-перше, 1 млн т маленький обсяг для нас. Ми б могли говорити про обсяги 4-4,5 млн т. Найголовніше, що не було ніякої конкретики, не обговорювалися жодні умови по переробці. Наскільки я розумію, була така ідея, але вона вже не обговорюється", - сказав Хан, відповідаючи на питання про можливість переробки нафти на Лисичанському НПЗ за давальницькою схемою НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, 12 квітня Хан заявляв, що компанія ТНК-ВР готова розглядати пропозиції потенційних покупців щодо купівлі Лисичанського нафтопереробного заводу, проте поки що не одержувала заявок на покупку заводу. Раніше повідомлялося, що ТНК-ВР має намір продати Лисичанський НПЗ, з березня ц. р. на підприємство припинені поставки сировини. У той же час, в Міненерговугілля заявили, що зупинка НПЗ не позначиться на забезпеченні українського ринку світлими нафтопродуктами.