ua en ru

Кабмін не отримав жодної конкретної пропозиції від РФ стосовно об'єднання НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром", - М.Азаров.

Кабмін України не отримав жодної конкретної пропозиції від РФ стосовно об'єднання НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром". Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ніяких конкретних пропозицій від Росії з цього приводу на сьогодні українській уряд не має. Крім тієї пропозиції, яку зробив Володимир Путін на спільній прес-конференції, жодних інших ініціатив ми від уряду РФ не отримували", - зазначив М.Азаров.
Голова уряду додав, що зараз Кабмін працює над іншими угодами, актуальними на цьому етапі розвитку українсько-російських відносин.
Нагадаємо, 30 квітня прем'єр-міністр РФ Володимир Путін запропонував об'єднати ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України".
"Ми зробили пропозицію щодо інтеграції в атомній сфері. Те ж саме можна зробити і в газовій. Пропоную об'єднати "Газпром" і НАК України (НАК "Нафтогаз України")", - сказав він.
ВАТ "Газпром" - газотранспортна і газовидобувна монополія РФ. Статутний капітал ВАТ "Газпром" становить 118 млрд 367 млн 564,5 тис. руб. Він роздільний на 23 млрд 673 млн 512,9 тис. звичайних акцій номіналом 5 руб. Більше 50% акцій "Газпрому" належить державі. Видобуток газу ВАТ "Газпром" у 2009 р., за оперативними даними Міненерго РФ, порівняно з 2008 р. знизився на 16,1% - до 462,2 млрд куб. м.
НАК "Нафтогаз України" є провідним підприємством паливно-енергетичного комплексу, однією з найбільших компаній України. Чистий прибуток НАК "Нафтогаз України" в 2009 р. скоротився порівняно з 2008 р. на 79,5% - до 287,5 млн дол.