ua en ru

Кабмін і нардепів просять розглянути питання про некомпетентність керівництва МОЗ

Кабмін і нардепів просять розглянути питання про некомпетентність керівництва МОЗ Фото: Олександра Павленко і Олександр Квіташвілі

Голова благодійного фонду "Пацієнти України" Дмитро Шерембей і народний депутат Оксана Корчинська в ході спільного брифінгу у Верховній Раді заявили про необхідність оцінки роботи керівництва МОЗ України та розгляду питання про відставку міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі і його першого заступника Олександри Павленко.

"Ситуація з МОЗ трагічна. Олександр Квіташвілі і його перший заступник Павленко повернули нас в нульову точку відліку реформи охорони здоров'я. За п'ять місяців нічого не зроблено, не розпочаті міжнародні закупівлі ліків. Взагалі закупівлі ліків не розпочаті. Нехай ці люди спробують не приймати їжу протягом двох - трьох місяців, і на собі відчують, що означає для пацієнта не приймати медикаменти. Для тяжкохворих людей це означає смерть," - заявив Шерембей.

Народний депутат, член парламентського комітету з питань охорони здоров'я Корчинська також заявила, що за фактом відсутності реформ в охороні здоров'я і життєво необхідного лікування смертельнобольных українців, питання некомпетентності та бездіяльності міністра МОЗ Квіташвілі і його першого заступника має бути невідкладно розглянуто комітетами Верховної Ради з питань охорони здоров'я та протидії корупції, а так само Кабінетом міністрів України.

"Ми звертаємося до прем'єр-міністра, ми звертаємося до народних депутатів і до голови парламенту. Ми вимагаємо службового розслідування всього, що зараз відбувається в Моз та аналізу його роботи. Особливо першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко і міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі", - зазначила Корчинська.