ua en ru

Кабмін має намір завершити переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі, - Азаров

Кабінет міністрів України має намір завершити переговори з ЄС про створення зони вільної торгівлі (ЗСТ). Про це в ході засідання кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми наповнені рішучості завершити переговори з ЄС. Для України це також третина товарообігу і ринок з 500 млн споживачів. Тому наступним пунктом нашого плану відкриття зовнішніх ринків стане підписання аналогічного договору з ЄС. Чому нам доводиться докладати так багато зусиль для просування на зовнішні ринки? Відповідь проста - ми не хочемо жити у борг. Що українці заробляли більше валюти, ніж витрачали, аби у нас не було необхідності позичати валюту для оплати газових контрактів, а потім віддавати борг з великими відсотками", - заявив Азаров.
Прем'єр відзначив, що Україні необхідний вихід на зовнішні ринки, чесна конкуренція з виробниками, трансгранична кооперація, збільшення інвестицій в економіку.
"Всі ці можливості відкривають зони вільної торгівлі, більш того, вони мають цивілізовані підходи вирішення суперечок між виробниками, створюють однакові правила гри для всіх. Саме тому уряд йде такою дорогою і сподівається на підтримку і розуміння населення", - резюмував Азаров.
Нагадаємо, прем'єр-міністри країн-членів СНД підписали у вівторок, 18 жовтня, під час засідання глав урядів СНД у Санкт-Петербурзі угоду про створення зони вільної торгівлі.