ua en ru

Кабмін має намір виділити 2,8 млн грн на боротьбу з підтопленнями в Запорізькій обл.

Кабмін має намір виділити 2,8 млн грн на боротьбу з підтопленнями в Запорізькій обл. Фото: Валерій Вощевський

Гроші планують направити на відновлення свердловин та оновлення насосно-силового обладнання

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Держводагентству та Міністерству фінансів України невідкладно відпрацювати питання виділення 2,8 млн. грн. на захист від підтоплення територій у зоні Кам'янського поду у Запорізькій області. Як повідомляє "Урядовий портал", рішення було прийняте за результатами оперативної наради, що відбулася 6 липня 2015 року в Уряді.

"Для виконання першочергових невідкладних робіт, пов'язаних з ліквідацією наслідків шкідливої дії ґрунтових вод, необхідно 2,8 млн. грн. Їх планують направити на відновлення свердловин та оновлення насосно-силового обладнання", - повідомляє "Урядовий портал".

Як зазначається, внаслідок підняття рівнів ґрунтових вод склалась критична ситуація з підтопленням території у зоні Кам'янського поду в Запорізькій обл. Для захисту від підтоплення території у зоні Кам'янського поду, розташованого вздовж дамби Каховського водосховища, Дніпровським басейновим управлінням водних ресурсів експлуатується комплекс захисних гідротехнічних свердловин. Він захищає територію декількох населених пунктів у зоні впливу Каховського водосховища на площі 6,7 тис. га, де мешкає близько 33 тис. осіб.

"Але слід звернути увагу, що згідно з аудитом за 2012-2014 рр., державні гроші, що виділялись на заходи з фінансування водогосподарського комплексу, розпорошувалися на об'єкти без врахування їх ступеня готовності, що призвело до росту кількості незавершеного будівництва із 602 до 678 об'єктів. Тому вимагаю врахувати це, щоб ситуація не повторилася", - зазначив Вощевський.

Також повідомляється, що на будівництво капітальної споруди на Північно-Кримському каналі передбачено 50 млн. гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Черкаси затопило через сильну зливу, рух транспорту обмежено.