ua en ru

Кабмін має намір погашати борги за енергоносії непідконтрольних територій Донбасу за рахунок невиплачених пенсій і зарплат

В Кабінеті міністрів України у найближчі кілька днів розроблять порядок компенсацій боргів за електроенергію та газ, спожитий на територіях підконтрольних терористам на Донбасі, за рахунок невиплачених зарплат і пенсій.

В Кабінеті міністрів України у найближчі кілька днів розроблять порядок компенсацій боргів за електроенергію та газ, спожитий на територіях підконтрольних терористам на Донбасі, за рахунок невиплачених зарплат і пенсій. Про це повідомив міністр Кабміну Остап Семерак в ефірі "5 каналу".

"В цьому рішення, яке ми сьогодні прийняли, є пункт, який говорить, що ми повинні розробити в найближчі кілька днів порядок взаєморозрахунків або взаємокомпенсацій (я не знаю яке гарне слово знайти, оскільки ми ще не знаємо самої процедури). Але ті кошти, які залишилися і не виплачені з державного бюджету у вигляді заробітних плат або пенсій, частково підуть на покриття тих недоотриманих платежів за енергоносії. Більше того я б хотів сказати, очевидно потрібно вести переговори про налагодження ситуації, але переговори треба вести з тими людьми, які приймають рішення", - сказав Семерак.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України сьогодні схвалив тимчасовий порядок фінансування бюджетних організацій, здійснення соціальних виплат населення і надання фінансової допомоги окремим підприємствам і організаціям у Донецькій і Луганській областях.