ua en ru

Кабмін сподівається на успішне завершення переговорів із Росією щодо внесення змін до угоди про постачання російського газу, - М.Азаров

Кабмін сподівається на успішне завершення переговорів із Росією щодо внесення змін до угоди про постачання російського газу, підписаної в січні 2009 р. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на прес-конференції, повідомляє прес-служба уряду.

Водночас він виключив застосування щодо російських партнерів будь-яких заходів тарифного чи обмежувального характеру.

«Ми ж не будемо займатися шантажем. Ми дуже наполегливо, по-партнерському, по-товариському переконуємо російських партнерів переглянути прекрасний, як вони вважають зі свого боку, договір від січня 2009 р. про умови постачання газу на 10 років. Вони його цілком справедливо вважають для себе прекрасним», - наголосив М.Азаров.

Водночас, за словами прем'єр-міністра, для України ця угода є вкрай невигідною. «Ми ведемо переговори і в переговорах говоримо, що якщо наш заклик не буде почутий, тоді ми будемо думати про інші підходи до вирішення своїх енергетичних питань, але ми з цим договором 10 років працювати не будемо», - наголосив він, та додав, що за існуючої ціни на газ гальмуватимуться процеси розвитку основних галузей економіки.