ua en ru

Кабмін почав процес відбору партнера для спільної експлуатації ГТС

Кабмін почав процес відбору партнера для спільної експлуатації ГТС Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Критерієм відбору партнера для експлуатації ГТС є її максимальне завантаження

Кабмін офіційно розпочав процес відбору партнера для спільної експлуатації газотранспортної системи (ГТС). Про це сьогодні на засіданні уряду повідомив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми починаємо офіційно процес пошуку і відбору партнера для спільної експлуатації газотранспортної системи", - сказав Кістіон.

За його словами, таке рішення випливає із закону про ринок природного газу і консультацій, проведених минулого тижня прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом з європейським співтовариством.

Так, основним критерієм відбору партнера для спільної експлуатації ГТС, за словами Кістіона, є її максимальна завантаження.

Наголошується, що попередньо будуть проведені консультації з іноземними операторами ГТС, які відповідають вимогам, визначеним частиною першою статті 21 закону України "Про ринок газу".

На основі аналізу цієї інформації будуть підготовлені умови конкурсу на залучення одного або кількох партнерів ГТС у ВАТ "Магістральні газопроводи України".

Кабмін створив робочу групу, яка буде займатися пошуком і відбором міжнародних партнерів для спільного управління українською ГТС. Головою Робочої групи призначено віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заплатить компанії Rothschild понад 3,6 млн доларів за пошук партнера для управління ГТС.