ua en ru

Кабмін змінив порядок надання субвенцій для підтримки Донбасу

Кабмін змінив порядок надання субвенцій для підтримки Донбасу Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Військово-цивільним адміністраціям дали повноваження визначати розпорядників субвенцій

Кабінет міністрів України змінив порядок надання субвенцій для підтримки територій, постраждалих від конфлікту на Донбасі. Копія відповідного документа є у розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, головним розпорядником субвенцій з держбюджету визначено Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Відповідно до змін, розпорядники субвенції за місцевими бюджетами визначаються рішенням відповідної місцевої ради, а при його відсутності відповідної військово-цивільної адміністрації.

Виконавчі органи місцевих рад (ВЦА) подають переліки об'єктів та заходів, видатки на які будуть здійснюватись за рахунок субвенцій, на узгодження МінТОТ.

Місцеві ради і ВЦА у місячний строк після погодження з міністерством забезпечують затвердження відповідних переліків об'єктів і заходів і подають до МінТОТ інформацію про затверджені місцевими бюджетами обсяги співфінансування та суми субвенції в розрізі кожного заходу.

На підставі зазначеної інформації міністерство здійснює підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд Кабміну відповідного проекту розподілу субвенції між місцевими бюджетами.

Виконавчі органи місцевих рад (ВЦА) подають щомісяця до 5 числа МінТОТ інформацію про використання субвенції у розрізі об'єктів і заходів для узагальнення та подання щомісяця до 10 числа Мінфіну.

Фото: проект документа

Фото: пояснювальна записка

Фото: порівняльна таблиця

Нагадаємо, раніше в Луганській ВЦА заявили про відсутність механізму відновлення будинків на Донбасі.