ua en ru

У Луганській ВЦА заявили про відсутність механізму відновлення будинків на Донбасі

У Луганській ВЦА заявили про відсутність механізму відновлення будинків на Донбасі Фото: руйнування на Донбасі (flickr.com/eu_echo)

Для відновлення пошкодженого житлового фонду не вистачає фінансування

В Україні немає механізму відновлення житлового фонду в зоні АТО, який постраждав в ході бойових дій. Про це в ефірі "112 Україна" заявив заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

За словами Клименка, відновлення приватних житлових будинків на Донбасі є серйозною проблемою через нестачу фінансування.

"Ми відновили майже всі об'єкти державної, комунальної форми власності, тобто всі соціально важливі об'єкти...це школи, лікарні, дитячі сади... Проблемним є відновлення житлового фонду, тому що досі немає механізму відновлення приватних житлових будинків, а це більша частина постраждалих об'єктів", - зазначив він.

Клименко підкреслив, що терміни відновлення об'єктів інфраструктури в Луганській області залежать від залучення грошових коштів, у тому числі від західних партнерів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на відновлення миру на Донбасі Кабінет міністрів України виділить майже 5 млрд гривень.