ua en ru

Кабмін зняв обмеження на обмін паспортів з 1 листопада

Кабмін зняв обмеження на обмін паспортів з 1 листопада Фото: паспорт у формі ID-картки (УНІАН)

Змінити паспорт у формі книжечки на ID-картку можна тепер у будь-який час

Кабінет міністрів вніс зміни до порядку оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Державну міграційну службу (ДМС).

Зазначається, що у середу, 3 жовтня, в ході засідання уряду було внесено зміни до постанови Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 "Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України".

Згідно зі змінами, з 1 листопада 2018 року громадяни України матимуть можливість обміняти паспорт у формі книжечки на паспорт у формі картки за бажанням у будь-який час.

Також у ДМС підкреслили, що законодавство не передбачає обов’язкову заміна документів. Це означає, що усі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.

Додамо, що паспорти у формі картки в Україні почали видавати у січні 2016 року. Нові паспорти видаються у разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого, а також особам, які досягли 14 років та оформлюють паспорт вперше. Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно. За заміну та відновлення документа необхідно сплатити адміністративний збір - від 279 гривень.

Нагадаємо, як повідомили у ДМС раніше, в Україні всі області підключили до сервісу "Електронна черга". Останньою стала Луганська область, яку було підключено до системи у понеділок, 1 жовтня.