ua en ru

В Україні підключили всі області до електронної черги міграційної служби

В Україні підключили всі області до електронної черги міграційної служби Ілюстративне фото (УНІАН)

Останньою областю, яку підключили до системи "Електронна черга", стала Луганська

В Україні всі області підключили до сервісу "Електронна черга" Державної міграційної служби (ДМС). про це повідомили у прес-службі ДМС, передає РБК-Україна.

Зазначається, що останньою стала Луганська область, яку було підключено до системи у понеділок, 1 жовтня. Таким чином тепер записатися до електронної черги на оформлення біометричного внутрішнього чи закордонного паспорта можна у всіх областях України.

"Достатньо попередньо зареєструватись в електронній черзі, обравши зручні для себе час та дату відвідування підрозділу. Сервіс доступний на офіційному веб-сайті ДМС", - зазначили у прес-службі.

Також у відомтсві нагадали, що перше оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки здійснюється виключно за місцем реєстрації особи. Усі наступні оформлення ID-картки, а також оформлення закордонного паспорта можливі у будь-якому підрозділі ДМС по всій території України.

В Україні підключили всі області до електронної черги міграційної служби

Нагадаємо, 19 вересня 2018 року Кабінет міністрів України схвалив проект угоди з Грузією про безвізові поїздки за внутрішніми паспортами у формі ID-карт. Угода передбачає, що громадяни України зможуть відвідувати Грузію на підставі внутрішніх паспортів у формі ID-карт, які містять безконтактний електронний носій.