ua en ru

Кабмін змінив порядок нарахування грошового забезпечення військових

Кабмін змінив порядок нарахування грошового забезпечення військових Фото: Степан Полторак (mil.gov.ua)

Уряд підвищує соціальний захист військовослужбовців

Кабінет міністрів України схвалив проект постанови про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб призовного і учнівського складу. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Те, що пропонується і приймається сьогодні, значно підвищить соціальний захист військовослужбовців та соціальну справедливість. Ми відходимо від того, як було, коли 10-15% забезпечення - це те, що йде на пенсію, а далі - 17 надбавок, які є непрозорими та неефективними", - заявив міністр оборони Степан Полторак.

У той же час прем'єр Володимир Гройсман підкреслив, що уряд працює над збільшенням фінансового забезпечення військовослужбовців, а також військових-пенсіонерів.

"Відразу після прийняття загальної пенсійної реформи, наступний крок - нове законодавство щодо забезпечення пенсій військовослужбовцям. Це також наш пріоритет", - додав Гройсман.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що доплати військовим на першій і другій лініях оборони в АТО підвищать вже до вересня.

"Вже з вересня будуть підвищені доплати військовослужбовцям, які виконують свій обов'язок у зоні АТО на першій лінії оборони до 10 тис. гривень на місяць, на другій лінії - до 4, 5 тис.", - написав президент.

Крім того, на 15-20% зросте грошове утримання рядового, сержантського, старшинського складу повітряно-десантних військ і морської піхоти.