ua en ru

Уряд змінив ПДД, що діють у контрольованих прикордонних районах

Уряд змінив ПДД, що діють у контрольованих прикордонних районах Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін прийняв відповідну постанову

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху та прийняв відповідну постанову "Про внесення змін до Правил дорожнього руху". Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Так, доповнено вимоги до дорожнього знака "В’їзд заборонено", введено дорожні знаки – "Початок прикордонної смуги", "Кінець прикордонної смуги", "Початок контрольованого прикордонного району", "Кінець контрольованого прикордонного району".

Також, відповідно до документу, було доповнено відповідні обов’язки водія під час зупинки транспортного засобу в контрольованому прикордонному районі уповноваженою особою Держприкордонслужби або членом громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону.

"Таке рішення сприятиме заходам, які проводять відповідні правоохоронні органи щодо посилення правопорядку у прикордонні не тільки з боку прикордонників, але й за порушення правил дорожнього руху з боку співробітників поліції, тим самим підвищуючи відповідальність водіїв, які використовують свої транспортні засоби для здійснення протиправної діяльності", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, камери відеофіксації, які почали встановлювати на дорогах України з 1 липня 2016 року, доводять масове порушення правил дорожнього руху.