ua en ru

Кабмін ініціює службове розслідування щодо глави Держрезерву Мосійчука

Кабмін ініціює службове розслідування щодо глави Держрезерву Мосійчука Фото: Вадим Мосійчук

Таке рішення прийняли після перевірки Держрезерву

Кабінет міністрів України ініціює службове розслідування щодо глави Державного агентства резерву України (Держрезерву) Вадима Мосійчука. Про це свідчить проект протокольного рішення, яким володіє РБК-Україна.


Як зазначається, в результаті перевірки Держрезерву, яка проходила в червні 2016 року, виявлено факти неналежного виконання Мосийчуком своїх посадових обов'язків. Так, є підстави для притягнення його до дисциплінарної відповідальності.


"Так, довідкою складеною за результатами перевірки встановлено відсутність здійснення юридичною службою заходів щодо повернення значного обсягу дебіторського боргу: за загальним фондом у сумі - 90 203 700,46 грн., за спеціальним фондом у сумі 2 678 182 175, 60 грн., незабезпечення Головою Держрезерву належного стану претензійно-позовної роботи в Агентстві щодо стягнення дебіторської заборгованості та вжиття заходів з відшкодування коштів на користь Держрезерву, недотримання порядку ведення договірної роботи, нездійснення контролю за виконання договорів, укладених Держрезервом", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін готує серйозні механізми на підтримку міжнародної торгівлі.