ua en ru

Кабмін та ЦВК узгодили обсяги фінансування виборчої кампанії на місцевих виборах в Україні, - М.Азаров

Кабмін України та Центральна виборча комісія (ЦВК) узгодили обсяги фінансування виборчої кампанії на місцевих виборах в Україні. Про це повідомив сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
Вчора, 14 вересня, я зустрічався із головою ЦВК (Володимиром Шаповалом). Був підписаний протокол, який повністю узгоджував всі обсяги фінансування виборчої кампанії", - зазначив М.Азаров.
Він додав, що завдання уряду - зробити все необхідне, щоб виборча кампанія була профінансована.
Також глава уряду закликав міністрів не коментувати перебіг виборчої кампанії. "Навіть коментувати перебіг кампанії - не є компетенцію міністрів. Я на цьому наполягаю, щоб ніхто не відволікався від поточних справ. Якщо хтось вважає взяти участь у виборах - будь-ласка, але треба зробити вибір, де ти збираєшся працювати - в уряді, чи в органі, до якого балотуєшся", - зазначив М.Азаров.
Нагадаємо, 13 вересня Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення виборів у сумі 1 млрд 24 млн 230,8 тис. грн.
Затверджено також середні норми видатків територіальних та дільничних виборчих комісій на підготовку і проведення виборів 31 жовтня 2010 р. Основні статті зазначених видатків - кошти на оплату праці, оплату за оренду приміщень для проведення публічних заходів передвиборної агітації, які організовуються територіальною виборчою комісією, оплату за використання друкованих засобів масової інформації (оприлюднення рішень відповідної виборчої комісії, повідомлення про результати голосування і підсумки виборів тощо), оплату наданого ефірного часу для проведення передвиборної агітації, виготовлення виборчих бюлетенів, бланків виборчої документації, (протоколи, акти, посвідчення тощо), оплату послуг зв'язку, транспортного обслуговування тощо.