ua en ru

Кабмін і НБУ розробили програму мінімізації впливу кризових явищ на економіку України, - Азаров

Кабінет міністрів України спільно з Національним банком україни (НБУ) розробили програму мінімізації впливу кризових явищ на економіку України. Про це повідомив в ході засідання кабінету міністрів прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Уряд разом з Національним банком розробили програму мінімізації впливу на економіку України світових кризових явищ. Всі завдання повинні бути націлені на те, щоб забезпечити купівельну спроможність людей на внутрішньому ринку. Рівень життя знижуватися не буде. Це принципово", - заявив Азаров.
За його дорученням Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило робочу групу, яка на постійній основі проводить аналіз поточної ситуації з урахуванням кризових явищ та оцінки зовнішніх ризиків.
"Виконання рекомендацій цієї групи і програми попередження ризиків повинна бути затверджена. Це власна відповідальність кожного члена уряду, голів регіональних адміністрацій, керівників усіх рівнів. Тільки скоординована робота в цьому напрямку забезпечить держава від важких наслідків, які були в 2008-2009 рр.", - підкреслив Азаров.