ua en ru

Кабмін і місцева влада самоусунулися від контролю у земельній сфері, - Г.Васільєв

Кабмін і місцева влада самоусунулися від контролю у земельній сфері. Про це йдеться у висновках міжвідомчої робочої групи з додержання законодавства у земельній сфері, оприлюднених на брифінгу заступником голови Адміністрації Президента Генадієм Васільєвим.

Г.Васільєв повідомив, що робоча група дійшла висновку про системні порушення в земельній сфері, зокрема "з 2005 по 2010р. органи місцевої влади та Держкомзем безпідставно зменшили площі с/г земель на 167,4 тис га ... на 33% (11тис га) зменшено площі земель оздоровчого призначення ... за рахунок протизаконного вилучення місцевою владою таких земель".
Також заступник голови Адміністрації Президента повідомив, що за 2007-2009 рр. незаконно вилучено з лісового фонду значну кількість земель з подальшою передачею у користування суб'єктам господарювання. Кількість таких суб'єктів зросла з 70 до 379.
Говорячи про Київ, Г.Васільєв зазначив, що за останні роки Київрада незаконно вилучила понад 700 га землі лісогосподарьского фонду та лісопаркових зон. А в Київській області лише у 2008 р. вилучено 283,45 га земель лісового фонду під інші потреби.