ua en ru

Кабмін має закласти у держбюджет кошти на створення фонду підтримки заручників, - Геращенко

Кабмін має закласти у держбюджет кошти на створення фонду підтримки заручників, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Родини в'язнів Кремля змушені оплачувати послуги адвокатів за власні кошти

Кабінет міністрів України має закласти у проекті державного бюджету на 2018 рік кошти на створення фонду підтримки українських заручників, які утримуються у Російській Федерації (РФ). Про це сьогодні на погоджувальній раді голів фракцій і керівників комітетів заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вимагаємо від уряду закласти у бюджет створення спеціального фонду щодо підтримки родин заручників, які знаходяться у РФ", - заявила Геращенко.

Нардеп зазначила, що родини в'язнів Кремля змушені оплачувати послуги адвокатів за власні кошти. За словами Геращенко, відповідний фонд має виконувати, зокрема функції надання адвокатської допомоги кримським татарам та родинам, які проживають на окупованих територіях.

Нагадаємо, Геращенко наполягає на створенні в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб відділу правової допомоги сім'ям заручників і політв'язнів.

Також віце-спікер виступає за збільшення Фонду правової допомоги українцям за кордоном при МЗС для фінансування адвокатів політв'язнів і допомоги сім'ям, які їдуть на судові засідання.