ua en ru

Кабмін повинен взяти під особистий контроль питання відкриття нових дошкільних закладів, - В.Янукович

Кабмін повинен взяти під особистий контроль питання відкриття нових дошкільних закладів. Про це під час засідання комітету з економічних реформ заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

Президент закликав Міністерство освіти і науки, молоді та спорту чітко роз'яснити положення закону про обов'язкову дошкільну освіту. Він також звернув увагу на те, що дошкільних закладів в Україні катастрофічно не вистачає.
"Ми знаємо, що за останні роки багато дошкільних закладів було закрито... 257 дитячих садків, що були відкриті протягом останнього року - це багато, але недостатньо, тобто роботу ми розпочали, але вона ще недостатня, її треба активізувати. Переконаний, що розбудова мережі дошкільних закладів має укладатися не лише на плечі бюджетів, треба стимулювати приватні інвестиції в цю сферу", - зазначив В.Янукович.
Президент також закликав міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника докласти усіх зусиль для дерегуляції термінів створення дитячих садків.