ua en ru

Кабмін має повернути ДІУ 1,5 млрд грн за квартири, видані громадянам попереднім урядом, - В.Яцуба.

Кабмін має повернути Державній іпотечній установі (ДІУ) 1,5 млрд грн за квартири, які були видані громадянам попереднім урядом. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Яцуби, Кабмін має визначити, яку суму із цих 1,5 млрд грн повертати цього року.
"Уряд повинен прийняти рішення, яку суму повернути Державній іпотечній установі за ті квартири, які попередній уряд роздав, а роздав він 5300 квартир без грошей", - зазначив В.Яцуба.
Міністр пропонує повертати зазначені кошти впродовж 5 років по 200-300 млн грн щорічно.
Нагадаємо, 17 червня 2009 р. Кабмін виділив 2 млрд грн для закупівлі житла і надання його пільговим категоріям громадян. Також Кабмін прийняв державну цільову програму інноваційного розвитку України. За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, на закупівлю цього житла мали бути спрямовані кошти Державної іпотечної установи. "Сьогодні ресурс, який ми маємо в Державній іпотечній установі - 2 млрд грн, необхідно використати для підтримки будівельної галузі", - заявляла прем'єр.
Протягом 2009 р. 5300 квартир безплатно отримали громадяни пільгових категорій: лікарі, вчителі, співробітники МВС та ін.