ua en ru

Уряд має провести спеціальну нараду для аналізу роботи НАЗК, - Петренко

Уряд має провести спеціальну нараду для аналізу роботи НАЗК, - Петренко Фото: на засіданні Кабміну обговорять аспекти роботи НАЗК по е-декларуванню

В нараді мають взяти участь представники НАБ, ГПУ та Мінюсту

Кабінет міністрів України має провести спеціальну нараду щодо технічних і юридичних аспектів роботи Національного агентства щодо запобігання корупції, для того, аби дати можливість правоохоронним органам притягати до відповідальності чиновників за внесення неправдивої інформації в ході е-декларування. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У мене пропозиція, щоб ми зняли будь-якого роду побоювання і застереження і дали можливість нашим правоохоронним органам, у першу чергу антикорупційний правоохоронним органам, ефективно працювати і притягати до відповідальності тих чиновників, які будуть вказувати брехню у декларації. Є пропозиція провести нараду спільну з представниками НАБ, Генеральної прокуратури, ми готові, як Міністерство юстиції долучитися до цього процесу, для того, щоб зняти всі можливі спекуляції щодо того, що ця декларація, яка зараз заповнюється, не буде підставою для притягнення до відповідальності", - заявив Петренко.

Окрім того, за його словами, мають бути зняті усі спекуляції щодо інформації, яка подається у декларації.

У цьому році повинні подати декларацію близько 50 тисяч державних службовців.

Нагадаємо, раніше голова Нацагентства щодо запобігання корупції Наталія Корчак повідомила, що більше 5 тисяч чиновників подали електронні декларації.