ua en ru

Кабмін до грудня може затвердити 4 незалежних членів спостережної ради "Нафтогазу"

Кабмін до грудня може затвердити 4 незалежних членів спостережної ради "Нафтогазу" Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Україна може не отримати кредит на газ, якщо "кістяк" НАК не затвердять до засідання ради директорів ЄБРР

Кабінет міністрів може до грудня затвердити чотирьох незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Чому Гройсман скасував конкурс з відбору директорів до наглядової ради "Нафтогазу".

Зокрема, скасувавши конкурс на посади членів наглядової ради "Нафтогазу", Кабмін може значно "заощадити час" і до грудня затвердити чотирьох незалежних директорів.

"Тоді в наглядовій раді "Нафтогазу" сформується більшість - п'ять директорів з семи (п'ятий - Володимир Демчишин, - ред.), умову переважно незалежних дотримано, і рада може приступати до роботи, не чекаючи, поки Кабмін знайде ще двох представників від уряду", - уточнив співрозмовник РБК-Україна, близький до переговорів уряду і Європейського банку реконструкції та розвитку.

За його словами, якщо Кабмін не встигне сформувати "кістяк" наглядової ради до засідання ради директорів ЄБРР, то розраховувати на видачу кредиту на закупівлю газу не варто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін спростив порядок призначення членів наглядової ради "Нафтогазу". Вибирати незалежних директорів спостережної ради НАК тепер можна без конкурсу.