ua en ru

Кабмін спростив порядок призначення членів наглядової ради "Нафтогазу"

Кабмін спростив порядок призначення членів наглядової ради "Нафтогазу" Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Уряд скасував конкурс на посаду незалежних членів наглядової ради НАК

Кабінет міністрів України спростив порядок призначення членів наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що рішенням від 10 листопада 2017 року Кабмін скасував проведення конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежного члена наглядової ради "Нафтогазу". Уряд також зобов'язав МЕРТ вносити на розгляд Кабміну пропозиції щодо кандидатів на посади в наглядовій раді як незалежних членів, так і представників держави.

Відзначимо, на даний момент функції наглядової ради "Нафтогазу" виконує уряд.

"З метою якнайшвидшого вирішення ситуації в умовах опалювального сезону, Мінекономрозвитку очікує, що подання кандидатів відбудеться найближчим часом", - додали в МЕРТ.

Відзначимо, в розпорядженні РБК-Україна з'явилася постанова Кабміну про спрощення порядку призначення членів наглядової ради НАК.

Фото: постанова Кабміну

Нагадаємо, в середині жовтня Європейський банк реконструкції і розвитку передав Кабінету міністрів України список нових незалежних кандидатів в наглядову раду "Нафтогазу". Останні незалежні члени наглядової ради Пол Ворвік і Маркус Річардс пішли у відставку у вересні в зв'язку "зі згортанням реформ з боку уряду".