ua en ru

Кабмін дав дозвіл на розробку проекту землеустрою для будівництва автомагістралі в Дніпропетровській обл

Кабінет Міністрів України дозволив Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській обл. почати розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок державної власності загальною площею 45,87 га. Про це повідомляє прес-служба Держземагентства України.

Дана ділянка буде наданий Службі автомобільних доріг у постійне користування для будівництва та обслуговування автомобільної дороги Знам'янка - Луганськ - Ізварине (на Волгоград через Дніпропетровськ, Донецьк) на ділянці обходу Дніпропетровська від автодороги Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя.

Траса об'їзної автодороги Дніпропетровська прокладається відповідно до генерального плану міста, розробленим Київським інститутом "Діпромісто". У зв'язку з цим до проектування прийнято напрямок траси автодороги, яка відповідає загальним вимогам нормативної документації за правилами прокладки трас доріг високої категорії в обхід населених пунктів, мінімізує нанесення шкоди сільському господарству і поліпшить екологічний стан Дніпропетровська.

Також введення в експлуатацію автомобільної дороги вирішить питання підвищення безпеки пересування транспортних засобів і пішоходів, забезпечить розвантаження транспортного потоку через Дніпропетровськ, призведе до поліпшення соціальних і економічних умов області.

Нагадаємо, 1 червня віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що друга черга об'їзної дороги навколо Дніпропетровська, вартістю 700 млн грн готова на 25%.