ua en ru

Друга черга об'їзної дороги навколо Дніпропетровська готова на 25%, - Вілкул

Друга черга об'їзної дороги навколо Дніпропетровська, вартістю 700 млн грн готова на 25%. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд розвиває логістичний потенціал країни і цього року будуть проведені ремонтні та будівельні роботи порядку на 600 об'єктах і на більш ніж 1,4 тис. км доріг. Одним з важливих об'єктів - це будівництво об'їзної дороги навколо Дніпропетровська. Нас сьогоднішній день виконано близько 25 % від загального обсягу робіт - вивезено понад 720 тис. м-куб. грунту, готові фундаменти і палі під 2 естакади. Однозначно, цей об'єкт необхідно закінчити в поточному році "- сказав Вілкул.

За його словами, завдання на 2013 р. - здати в експлуатацію 7 км (2-а черга) об'їзної дороги навколо обласного центру.

Завдяки об'їзній дорозі, з правого берега обласного центру буде виведений щоденний потік транзитного транспорту обсягом понад 10 тис. одиниць, що підвищить безпеку руху та покращить екологічну ситуацію в Дніпропетровську.

Як доповів глава Державного агентства автомобільних доріг України Євген Прусенко на об'єкті влаштовано 720 тис. кубометрів земляного полотна, що становить 40% від запланованого обсягу.

Ведуться роботи з перевлаштування комунікацій. Зокрема, перенесено на 1 з 9 водопроводів, вже прокладені 18 з 60 кабелів зв'язку. Триває перевлаштування 4 газопроводів (роботи виконані на 90%) і повітряних ліній електропередач (виконано на 60%). Будуються два нових шляхопроводу.

Загальна вартість будівництва 4 черг будівництва окружної дороги навколо обласного центру становить 4 млрд грн.

За результатами наради Вілкул поставив завдання прискорити темпи будівельних робіт і виконати в строк необхідний обсяг робіт.

Читайте також: У Дніпропетровській обл. на ремонт доріг в 2013 р. виділено 1,4 млрд грн бюджетних коштів