ua en ru

Кабмін через пару тижнів після підписання УА з ЄС проведе консультації з основними експортерами

Кабінет міністрів України через пару тижнів після підписання економічної частини угоди про асоціацію з Європейським союзом проведе консультації з основними експортерами.

Кабінет міністрів України через пару тижнів після підписання економічної частини угоди про асоціацію з Європейським союзом проведе консультації з основними експортерами. Про це на брифінгу заявив міністр економічного розвитку та торгівлі України Павло Шеремета, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми проведемо наради з ключовими експортерами України, з'ясуємо траєкторії руху, визначимо ринки, які можуть бути їм цікаві... В тому числі, в питанні переорієнтації не на європейські ринки, якщо там виникнуть проблеми", - розповів Шеремета.

Він зазначив, що підсумкова нарада з експортерами проведе прем'єр-міністр Арсеній Яценюк: "Це питання одного-двох тижнів, за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, відбудуться такі наради з експортерами України".

Крім того, Шеремета наголосив, що російська сторона також ініціювала переговори з Україною щодо торговельно-економічних перспектив.