ua en ru

Кабмін буде рекомендувати ВР до прийняття проект закону щодо держреєстрації юросіб на підставі модельного статуту

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 16 лютого затвердив проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту" та прийняв рішення рекомендувати його до прийняття Верховній Раді (ВР) Україні. Про це заявив заступник міністра економіки Вадим Копилов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми мали ускладненні процедури для початкування власної справи. Цим законом хочемо виправити це становище", - зазначив В.Копилов.
За його словами, в діючій на сьогоднішній день системі необхідно започаткувати установчі документи, здійснити їх державну реєстрацію, "а цим законопроектом пропонується надати можливість реєструватися та провадити свою діяльність на підставі модельного статуту, який не є установчим документом, а буде затверджуватися Кабінетом міністрів України".
За словами В.Копилова, даний проект закону в разі його прийняття визначатиме правовий статус суб'єктів господарювання, їх права та обов'язки, а також регулюватиме правовідносини, пов'язані із створенням, управлінням та господарською діяльністю суб'єктів.