ua en ru

Кабмін найближчим часом визначить державну кліматичну політику, - Семерак

Кабмін найближчим часом визначить державну кліматичну політику, - Семерак Фото: Остап Семерак

Мінекології відновило функціонування національного реєстру викидів парникових газів

Найближчим часом на засіданні уряду може бути розглянута концепція реалізації державної кліматичної політики, до ухвалення якої спонукає ратифікована Україною напередодні Паризька кліматична угода. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр екології і природних ресурсів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ратифікація Паризької угоди спонукає до швидшого ухвалення ряду документів, таких, як Концепція реалізації державної кліматичної політики, Стратегія адаптації до змін клімату, закону України про систему торгівлі викидами парниковий газів - всі ці документи Міністерство природи готує, найближчим часом ми їх направимо на міжурядове чи міжміністерське погодження і сподіваюся, найближчим часом будемо розглядати на засіданні уряду", - заявив Семерак.


За його словами, Україна стала однією з перших 18 країн світу, які ратифікували Паризьку кліматичну угоду. Міністр також зазначив, що Мінекології вдалося відновити функціонування Національного реєстру викидів парниковий газів.

"Всі необхідні пропозиції ми відправили до секретаріату рамкової конвенції ООН. Зараз відновлена робота і ми готуємося до проведення тендеру щодо оплати цієї роботи національному адміністратору", - додав міністр.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала Паризьку угоду. За відповідний законопроект №0105 проголосували 279 нардепів.