ua en ru

Кабмін має намір звільнити голову Держрезерву, - заступник голови МЕРТ

Кабмін має намір звільнити голову Держрезерву, - заступник голови МЕРТ Фото: голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук

Ініціатором відставки є комісія Нацдержслужби, яка завершила перевірки в Держрезерві

Уряд на засіданні 23 листопада має намір розглянути звільнення голови Державного агентства резерву України Вадима Мосійчука, призначеного на цю посаду в червні 2015 року. Про це РБК-Україна розповів заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко.

За його словами, ініціатором відставки є комісія Нацдержслужби, яка завершила перевірки в Держрезерві і за її результатами прийняла рішення про притягнення Мосійчука до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення.

"МЕРТ (орган, через який координується діяльність Держрезерву, - ред.) передав комісії всі матеріали, які у нас були. Ми маємо претензії щодо організації претензійно-позовної роботи та відстоювання інтересів держави в судах. У відповідність з результатами аудиту міністерства, Мосійчук заявляв, що має право, але не зобов'язаний відстоювати інтереси держави у вищих судових інстанціях. Перша інстанція програвалася, і на цьому все закінчувалося", - розповів Бровченко.

"Крім того, у нас була інформація від компетентних органів, що в Держрезерв закладалося неякісне паливо. Мова йде про комбінат "Рекорд" в Житомирі і можливі збитки для держави можуть сягнути 250 млн гривень. За цим фактом вже порушено кримінальне провадження", - додав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі.

Є зауваження у МЕРТ і до організації кадрової політики, як в самому центральному апараті Держрезерву, так і підприємств, підконтрольних Держагентству, лобіювання інтересів низки структур.

За словами Бровченко, перший віце-прем'єр-міністр економіки Степан Кубів вже направив лист на ім'я голови Нацдержслужби про проведення конкурсу на посаду першого заступника голови Держрезерву, як тимчасово виконуючого обов'язки керівника. Після звільнення Вадима Мосійчука буде оголошено конкурс на заміщення вакантної посади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нефьодов призначений першим заступником глави МЕРТ.