ua en ru

К.Бондарєв: Для проведення податкової реформи необхідно змінити систему адміністрування податків

Для проведення податкової реформи в Україні необхідно змінити систему адміністрування податків. Про це сьогодні в ході он-лайн конференції в інформаційній агенції РБК-Україна заявив голова Київської обласної партійної організації "ВО "Батьківщина" Костянтин Бондарєв.
"Для того, аби відбулась податкова реформа, у першу чергу треба змінити систему адміністрування податків... Запропонований податковий кодекс це лише переписування вже існуючих законів, яке нічого не вирішить. Адже реформа - це філософське поняття, тому недостатньо лише написати новий закон або ж скласти докупи всі закони і представити нібито новий Податковий кодекс. Сьогодні необхідно змінювати всю систему адміністрування податків, лише тоді реформа буде ефективно проводитись, а не залишиться лише партійними гаслами провладної сили", - заявив К.Бондарєв.
За його словами, ніяких кроків не робиться для того, аби вирішити одну з глобальних проблем - сплату ПДВ і в запропонованому проекті кодексу про це не йдеться. "Ще одна серйозна проблема - наші громадяни не хочуть платити податок на прибуток. Цю проблему треба вирішувати грамотно, не наділяти міліціонерів завищеними правами та повноваженнями, аби вони шукали конверти із зарплатами, а треба зробити умови та грамотно довести людям, що отримувати офіційні зарплати вигідно: передусім для них самих, але, це питання залишається проблемним і не вирішеним", - наголосив К.Бондарєв.
На думку політика, проект Податкового кодексу не вирішує найактуальніші проблеми українського суспільства. "У кодексі не закладені ефективні шляхи вирішення проблем. Це лише популізм певних політиків, плацдарм для піару і жодного практичного вирішення проблем", - резюмував К.Бондарєв.