ua en ru

Japan Airlines виручила в ході IPO на Токійській фондовій біржі 8,4 млрд дол

Акції японської авіакомпанії Japan Airlines знову торгуються на Токійській фондовій біржі, повідомляє телеканал "Росія 24".

Компанія провела вдале "повторне" IPO, в рамках якого вдалося виручити 8,4 млрд дол. В результаті Japan Airlines потрапила в трійку лідерів по ринковій капіталізації серед авіаперевізників. Сукупна ринкова капіталізація компанії оцінюється в 8,86 млрд дол. і поступається в Азії лише Singapore Airlines і Air China.

Котирування акцій демонстрували позитивну динаміку і в ході торгів їх вартість додавала 3%, однак до закриття акції втратили частину денного зростання.

"Japan Airlines є більш привабливим активом порівняно з All Nippon Airways. Вона пройшла через процес реструктуризації і скоротила борги, вона має гарні позиції", - відзначає аналітик Ichiyoshi Investment Management Co. Мітсусіге Акіно.

Розміщення стало найбільшим в цьому році після Facebook. До речі, акціями JAL вже зацікавилися такі гіганти авіаіндустрії, як британо-іспанська концерн IAG і австралійська Qantas. Нагадаємо, два з половиною роки тому неухильне падіння попиту на послуги перевізника призвело до зростання боргу до 11 млрд дол. JAL довелося оголосити себе банкрутом. Врятував компанію один з бізнесменів Японії Кадзуо Інаморі. Він розробив план реструктуризації, скоротив персонал і поміняв літаки на средньогабаритні.

Читайте також: Japan Airlines 19 вересня 2012 р. повернеться на Токійську біржу після банкрутства, обсяг IPO перевищить 8 млрд дол