ua en ru

Відомий блогер Навальний отримав 15 діб арешту за участь в несанкціонованій ході в Москві

Тверський суд Москви призначив відомому блогеру Олексію Навальному адміністративне покарання за ст.19.3 Кодексу РФ про адміністративні порушення (непокора законному розпорядженню співробітника поліції) у вигляді адміністративного арешту строком на 15 діб. Раніше сьогодні суд також заарештував на 15 діб лідера опозиційного руху "Солідарність" Іллю Яшина.
Напередодні в центрі Москви декілька десятків учасників санкціонованого мітингу опозиції зробили спробу ходи від Чистих прудів у бік Луб'янки. В результаті співробітники поліції затримали лідерів мітингувальників і активних учасників акції. Серед них опинилися Навальний і Яшин.
Мітинг руху "Солідарність" був узгоджений зі столичною владою і проходив 5 грудня з 17:00 до 18:30 за київським часом на Чистопрудному бульварі. За даними головного управління МВС по Москві, мітинг зібрав близько 2 тис. осіб, які висловлювали свою незадоволеність результатами виборів у Держдуму. Після закінчення мітингу декілька радикально налаштованих учасників переконали інших пройти у бік Луб'янки. Поліція затримала більше 300 протестувальників.
Раніше Навальний пояснював, що змусило його вийти на мітинг. За словами блогера, він прийшов, щоб показати свою незгоду з підсумками виборів. "Зараз саме час зібратися і продемонструвати, що вибори були нечесними, нелегітимними", - заявляв Навальний.