ua en ru

Ізраїль пришвидшує процедуру депортації українців, які шукають притулку

Ізраїль пришвидшує процедуру депортації українців, які шукають притулку Фото: прапори Ізраїлю та України (president.gov.ua)

Ізраїльська влада визнала Україну безпечною країною

Влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною, що має значно прискорити опрацювання Управлінням реєстрації населення та міграції Ізраїлю поданих громадянами України заяв на отримання статусу біженця в Ізраїлі. Про це повідомляє DW.

Відповідне рішення МЗС та Мін’юсту Ізраїлю набуває чинності у вівторок, 17 жовтня.

Видання зазначає, що тепер можна буде значно швидше депортувати до України тих осіб, котрим відмовили в наданні статусу біженця.

Якщо раніше перевірка кожної заяви могла тривати кілька років, то тепер, через статус безпечної країни, цей процес триватиме тижні.

Проте під статус осіб, які прибули з безпечної країни, не підпадатимуть вихідці з Луганської та Донецької областей, тож їхні заяви на отримання притулку розглядатимуть, як і до цього, за індивідуальною процедурою.

Зазначається, що останнім часом у Ізраїлі значно зросла кількість прохань на отримання статусу біженця від громадян України, досягши 15 тисяч. Лише з початку поточного року кількість таких поданих українцями заяв становила сім тисяч.

Нагадаємо, у Франції будь-який іноземець без документів, який вчинив злочин, буде депортований.