ua en ru

Ізраїль збив іранський безпілотник і втратив свій винищувач

Ізраїль збив іранський безпілотник і втратив свій винищувач Фото: іранський безпілотник (mod.gov.ir)

ВПС Ізраїлю перехопили запущений із території Сирії іранський БПЛА

Гелікоптер ВПС Ізраїлю перехопив запущений із території Сирії іранський безпілотний літальний апарат (БПЛА), який перетнув ізраїльський кордон. Про це повідомляє видання Haaretz.

Як зазначається, у відповідь ізраїльські ВПС атакували "іранські цілі в Сирії", мова йде про "іранські системи управління" БПЛА.

Повідомляється, що по літаках, які наносили удари, спрацювала сирійська система ППО. Через її вогонь у декількох районах північного Ізраїлю включалися сирени повітряної тривоги: спочатку в місті Бейт-Шеан, а потім в його окрузі і на Голанських висотах. Ніхто не постраждав.

"У ході атаки Ізраїль втратив один винищувач F-16 у північній частині країни, обидва пілоти катапультувалися і були доставлені в госпіталь у стабільному стані. Літак був збитий сирійським вогнем", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що місцеві жителі чули "багато вибухів в останні півгодини" і повідомляли про "інтенсивну повітряну активність на кордоні Ізраїлю, Сирії та Йорданії". Це пов'язано, зокрема, з обстановкою на сирійських Голанських висотах, де урядова армія Сирії "обмінюється важким вогнем із повстанцями".

"Армія оборони Ізраїлю продовжить відповідати на спроби вторгнутися в ізраїльський повітряний простір і буде діяти для запобігання будь-яких порушень суверенітету країни", - заявив представник армії.

Пізніше сирійські державні ЗМІ підтвердили, що система ППО країни протистояла "ізраїльській атаці на військову базу в центральному районі країни". Зокерма зазначалося, що сирійцям удалося підбити більше одного ізраїльського літака.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії кількість загиблих у результаті чотириденної бомбардування силами президента країни Башара Асада у Східній Гуті перевищила 220 осіб.